Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ефірні олії асоціюються з чимось вишуканим і таємничим. З давніх-давен їх застосовують у медицині, косметології та кулінарії. У Давньому Єгипті оліями рятувалися від палючого сонця, у Китаї й Індії ними лікували, а в Римській імперії й на Сході стежили за тілом. Корисні властивості ефірних олій потрібні й у наші дні.
Ефірна олія — запашна летка речовина, що виділяється з квіток, насіння, коріння, листя, плодів, деревини або смоли рослин.
Олії дають рослинам аромат. Властивості олій залежать від різновиду рослин, умов їх вирощування, використовуваної частини, а також способу виробництва. Часто з різних частин однієї і тієї ж рослини отримують різні за складом і запахом олії. Ефірні олії отримують дистиляцією (з зелені та кори), екстракцією (з суцвіть, пелюсток і коренів) і пресуванням (з шкірки та плодів).
В асортименті такі олії, флакон із піпеткою:
- Лаванда
- Мікелія
- Троянда